Wethouder bezoekt Odensehuis Doorwerth

Meer dan 400 bezoekers Dorenfest gaan ‘Bakkie doen’

Donderdag 18 mei 2023 was Dorenfest, een markt voor verenigingen uit Doorwerth. Odensehuis Doorwerth stond daar met een stand en veel enthousiaste vrijwilligers. Om aandacht voor eenzaamheid te vragen in onze dorpen, bood het Odensehuis bezoekers van de markt een pak met koekjes aan met het verzoek bij een eenzame buur eens aan te bellen en een kop koffie te gaan drinken.

De reacties van de bezoekers waren erg positief. Ook burgemeester mevrouw Schaap en kinderburgemeester Thom Eerens bezochten de kraam en namen een pak koekjes in ontvangst.

Bijkomend doel van deze actie was de naamsbekendheid van het Odensehuis Doorwerth te vergroten. En dat is gelukt. Mede dankzij het positieve artikel dat een dag voor de markt in de Rijn en Veluwe stond. Veel bezoekers meldden dat ze het artikel hadden gelezen.

Odensehuis Doorwerth is trots op haar vrijwilligers. Ruim veertig personen besteden veel vrije tijd in het huis en staan klaar voor een goed gesprek of een activiteit met huisgenoten. Een groot deel van deze vrijwilligers stond ook enthousiast op de markt.

Odensehuis presenteert zich op Oosterbeekse weekmarkt

zaterdag 29 april 2023

Donderdag 20 april hebben Trudi en Tom het Odensehuis gepresenteerd op de weekmarkt in Oosterbeek. Vanuit een marktkraam informeerden zij belangstellenden over ons huis.

Veel Oosterbekers kwamen langs. Weinig van hen was bekend met het Odensehuis. Door deze presentatie willen we aspirant huisgenoten en vrijwilligers kennis laten maken met de mogelijkheden in de Gemeente Renkum.

Sinds kort is de woensdagochtend zonder afspraak vooraf toegankelijk voor ouderen die behoefte hebben aan wat gezelschap en voor ouderen met een (beginnend) haperend geheugen.

Op 18 mei aanstaande presenteert het Odensehuis zich weer, maar dan tijdens Dorenfest in Doorwerth. Met een ludieke koekjesactie brengen zij eenzaamheid binnen onze dorpen onder de aandacht.

Odensehuis Doorwerth meer dan alleen een fijne plek voor mensen met een haperend geheugen!

woensdag 1 maart 2023

Eind februari verscheen onderstaand artikel in de Rijn en Veluwe. Fijn dat er aandacht werd besteed aan het Odensehuis Doorwerth, jammer dat de nadruk werd gelegd op mensen met (beginnende) dementie.

Odensehuis Doorwerth is namelijk meer! We zijn er ook voor ouderen die alleen wonen of gewoon behoefte hebben aan contact met andere mensen. Op dinsdag, woensdagochtend en vrijdagochtend zijn zeker ook deze mensen van harte welkom in het Odensehuis. Gezellig meedoen, meepraten, meebewegen, meedansen, meespelen met bekende spellen van vroeger en van nu.

En ja, ook mensen die merken dat hun geheugen hen af en toe in de steek laat, of mensen waarbij is vastgesteld dat ze een vorm van dementie hebben komen graag bij ons.

In onderstaande folder kun je rustig nalezen wat jij voor ons en onze huisgenoten kunt betekenen. Want iedere huisgenoot, iedere bezoeker draagt bij aan de fijne gemoedelijke sfeer in ons huis.

Na het lezen van de folder nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens langs!

Dinsdag tussen 10-16 uur, woensdag tussen 9-14 uur en vrijdag tussen 10-14 uur. Ons adres is Bentincklaan 7 in Doorwerth.