Klik voor foto’s en wat video opnames op de link hiernaast: https://myalbum.com/album/NShXfRuoyMRin7
Vrijdagmiddag 31 mei was de lentemiddag die werd georganiseerd door Odensehuis Doorwerth. Een kleine 100 inwoners uit de gemeente Renkum waren aanwezig en deden vol enthousiasme mee aan de activiteiten die werden aangeboden. Marianne de Pagter nam de bezoekers al dansend mee tot ver over de grenzen van Nederland. De specifieke dansbewegingen uit de verschillende landen kwamen aan bod. Charles en Rob de la Croix hadden tijd vrijgemaakt om de aanwezigen te trakteren op bekende muziek. De twee broers komen uit het gezin van Willy en Maurice de la Croix. Willy is bijna dagelijks te vinden in het Odensehuis, waar ze in de keuken de scepter zwaait. Haar echtgenoot Maurice is helaas een aantal jaar geleden overleden. Maurice was een bekend muzikant. Hij speelde als hoofdinstrument de saxofoon, maar kon daarnaast bijna ieder blaasinstrument bespelen. De muzikaliteit hebben Charles en Rob van hun vader gekregen. Charles speelt gitaar en zingt, Rob is drummer en zingt.
Fenny, een zeer gewaardeerde huisgenoot, las een verhaal voor dat ging over de ‘oudere mens’ en daarnaast een gedicht over een inmiddels 60-jaar getrouwd, maar nog steeds verliefd stel.
Claudia de la Croix, zus van de twee zangers en dochter van Willy, deed oefeningen op muziek, die je heerlijk vanaf je stoel kon meedoen. Een soort Nederland in beweging, maar dan op muziek.
Tot slot zong Hans Straus een aantal bekende liedjes, die door alle aanwezigen konden worden meegezongen dankzij het boekje met songteksten dat werd uitgedeeld. Liedjes van Ritme van de regen tot Fly me to the moon passeerden de revue.
Een geslaagde middag voor gasten, huisgenoten en vrijwilligers van het Odensehuis. Ruim 30 van de 50 vrijwilligers die het Odensehuis telt waren voor of achter de schermen actief om het de gasten zo plezierig mogelijk te maken.
De reacties waren overweldigend.
Odensehuis Doorwerth is een huiskamer, een tweede thuis voor oudere inwoners van de gemeente Renkum met een (beginnend) haperend brein en voor ouderen die ondanks de beperkingen die optreden bij de ouder wordende mens, graag in beweging blijven, contact maken met dorpsgenoten en bezig zijn met dat wat nog wel kan. En dat laatste past volledig in de visie van het Odensehuis. Focus je op wat nog wel kan, geniet daarvan, wees blij, wees jezelf en doe dat waar je zin in hebt. Niets hoeft, (bijna) alles kan bij ons.
De lentemiddag werd gratis aangeboden. Gewoon omdat we wilden laten ervaren dat het Odensehuis er voor iedere oudere is. Het maakt niet uit of je een haperend brein hebt, stram bent in de benen, wat slechter ziet of hoort. Zoals hiervoor vermeld, er kan nog zoveel wel!
Om onze huisgenoten dat echte tweede thuis gevoel te geven zijn we nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Met de huidige bijna vijftig kunnen we vier dagdelen mensen de aandacht geven die we willen. We willen graag vaker klaarstaan, maar dan moeten we eerst meer vrijwilligers hebben.
Interesse? Kijk eens op www.odensehuisdoorwerth.nl/vrijwilligers. … Doen!
Lees hieronder de berichten en meld je aan.
Genieten van de natuur! Lekker buiten! Echt iets voor jou?
Je gaat de natuur (her)ontdekken, samen met een klein clubje huisgenoten en natuurgidsen van de IVN.
Elke 4e donderdag van de maand op stap in het mooie Renkumse Beekdal. De eerste keer is al op donderdagmiddag 23 mei.
Op vrijdagmiddag 31 mei van 14:00 – 17:00 uur in het Odensehuis Doorwerth, Bentincklaan 7.
Voor deze feestelijke kennismaking met het Odensehuis nodigen we u van harte uit. Denk er vooral aan u op tijd aan te melden: vol = vol.
Het lentefeest is ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met het Odensehuis als u op zoek bent naar een plek waar u zich als vrijwilliger in wil zetten.
Hier leest u:
– Hoe we in het Odensehuis de lente vieren,
– Voor welke mensen het al meer dan 5 jaar een fijne ontmoetingsplek is (ook voor de vrijwilligers),
– Dat we u 31 mei ook op kunnen halen,
– Waar u zich kunt aanmelden.
Woensdag 31 januari 2024 was er een heuse modeshow in Odensehuis Doorwerth.
Een van onze huisgenoten (Mienke) heeft in het verleden 50 jaar in een luxueuze mode- en meubelzaak gewerkt in Driel. Ze ontving klanten uit heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. Helaas heeft ze een paar jaar geleden de zaak moeten verkopen, omdat ze de pensioengerechtigde leeftijd had bereikt.
Een aantal van onze vrijwilligers komt van oorsprong uit Indonesië. Rini verzamelt originele kleding van verschillende eilanden. Ook Willy is in het bezit van originele klederdracht. Een tiental vrijwilligers liep deze woensdag over de catwalk, onder begeleiding van verschillende huisgenoten van het Odensehuis.
Hieronder een paar foto’s van de prachtige creaties.