Lentemiddag succesvol!

vrijdag 31 mei 2024

Klik voor foto’s en wat video opnames op de link hiernaast: https://myalbum.com/album/NShXfRuoyMRin7

Vrijdagmiddag 31 mei was de lentemiddag die werd georganiseerd door Odensehuis Doorwerth. Een kleine 100 inwoners uit de gemeente Renkum waren aanwezig en deden vol enthousiasme mee aan de activiteiten die werden aangeboden. Marianne de Pagter nam de bezoekers al dansend mee tot ver over de grenzen van Nederland. De specifieke dansbewegingen uit de verschillende landen kwamen aan bod. Charles en Rob de la Croix hadden tijd vrijgemaakt om de aanwezigen te trakteren op bekende muziek. De twee broers komen uit het gezin van Willy en Maurice de la Croix. Willy is bijna dagelijks te vinden in het Odensehuis, waar ze in de keuken de scepter zwaait. Haar echtgenoot Maurice is helaas een aantal jaar geleden overleden. Maurice was een bekend muzikant. Hij speelde als hoofdinstrument de saxofoon, maar kon daarnaast bijna ieder blaasinstrument bespelen. De muzikaliteit hebben Charles en Rob van hun vader gekregen. Charles speelt gitaar en zingt, Rob is drummer en zingt.
Fenny, een zeer gewaardeerde huisgenoot, las een verhaal voor dat ging over de ‘oudere mens’ en daarnaast een gedicht over een inmiddels 60-jaar getrouwd, maar nog steeds verliefd stel.
Claudia de la Croix, zus van de twee zangers en dochter van Willy, deed oefeningen op muziek, die je heerlijk vanaf je stoel kon meedoen. Een soort Nederland in beweging, maar dan op muziek.
Tot slot zong Hans Straus een aantal bekende liedjes, die door alle aanwezigen konden worden meegezongen dankzij het boekje met songteksten dat werd uitgedeeld. Liedjes van Ritme van de regen tot Fly me to the moon passeerden de revue.
Een geslaagde middag voor gasten, huisgenoten en vrijwilligers van het Odensehuis. Ruim 30 van de 50 vrijwilligers die het Odensehuis telt waren voor of achter de schermen actief om het de gasten zo plezierig mogelijk te maken.
De reacties waren overweldigend.

Odensehuis Doorwerth is een huiskamer, een tweede thuis voor oudere inwoners van de gemeente Renkum met een (beginnend) haperend brein en voor ouderen die ondanks de beperkingen die optreden bij de ouder wordende mens, graag in beweging blijven, contact maken met dorpsgenoten en bezig zijn met dat wat nog wel kan. En dat laatste past volledig in de visie van het Odensehuis. Focus je op wat nog wel kan, geniet daarvan, wees blij, wees jezelf en doe dat waar je zin in hebt. Niets hoeft, (bijna) alles kan bij ons.

De lentemiddag werd gratis aangeboden. Gewoon omdat we wilden laten ervaren dat het Odensehuis er voor iedere oudere is. Het maakt niet uit of je een haperend brein hebt, stram bent in de benen, wat slechter ziet of hoort. Zoals hiervoor vermeld, er kan nog zoveel wel!
Om onze huisgenoten dat echte tweede thuis gevoel te geven zijn we nog steeds op zoek naar vrijwilligers. Met de huidige bijna vijftig kunnen we vier dagdelen mensen de aandacht geven die we willen. We willen graag vaker klaarstaan, maar dan moeten we eerst meer vrijwilligers hebben.
Interesse? Kijk eens op www.odensehuisdoorwerth.nl/vrijwilligers. … Doen!

« Terug