Odensehuis tijdens corona

Odensehuis Doorwerth is de afgelopen maanden ondanks corona toegankelijk geweest voor huisgenoten die zich vooraf hebben aangemeld.

Ook nu het einde van veel voorzorgsmaatregelen in zicht lijkt blijven wij toegankelijk voor onze huisgenoten. Er gelden wel beperkende regels, namelijk:

 • U bent van harte welkom, mits wij weten dat u komt. Dat betekent dat de huisgenoten welkom zijn op hun vaste deelnamedag. Wilt u eens komen kijken of bent u een vaste huisgenoot, maar wilt u van dag wisselen, dan neemt u vooraf contact op met het Odensehuis via 026-214 80 66 of via e-mail: info@odensehuisdoorwerth.nl. Wanneer u een bevestiging heeft ontvangen dat u kunt komen, bent u van harte welkom!
 • Daarnaast heeft u GEEN van onderstaande klachten:
  • verkoudheidsklachten; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  • (licht) hoesten
  • plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
  • kortademigheid/benauwdheid
  • verhoging of koorts

Wel of geen sneltest

Wanneer u bij ons komt en u heeft nog niet het volledige inentingsprogramma tegen corona doorlopen, dan bieden wij u een zelftest aan. U bepaalt zelf of u de zelftest wilt afnemen.

Wilt u de zelftest afnemen dan gaat dat als volgt:

Stap 1. U krijgt een tissue en snuit uw neus goed uit.  

Stap 2. Wij geven u een wattenstaafje.  

Stap 3. U kantelt uw hoofd een beetje naar achteren.  

Stap 4. U steekt dan het watje van het wattenstaafje in uw neusgat en duwt het wattenstaafje ongeveer 2 cm naar voren (parallel aan het gehemelte – richting de keelholte). Druk hierbij niet te hard. 

Stap 5. Nu is het tijd om het wattenstaafje 4 keer rond te draaien tegen de binnenkant van de neus  gedurende ongeveer 15 seconden. Wij houden de tijd voor u bij.

Stap 6. Nu is uw andere neusgat aan de beurt! Herhaal stap 3, 4 en 5 voor het andere neusgat. Gebruik hierbij hetzelfde wattenstaafje dat u voor uw andere (eerste) neusgat hebt gebruikt. 

Stap 7. Wij nemen het staafje van u over en regelen verder dat de test kan worden uitgevoerd. 

Stap 8. U zet uw mondkapje op en wordt naar de huiskamer begeleid. Na ongeveer 20 minuten krijgt u de uitslag.

De uitslag

Wanneer de uitslag negatief is, hebt u volgens de test op dat moment geen corona. U blijft gewoon in het Odensehuis en doet mee aan het programma dat we die dag hebben.

Wanneer de uitslag positief is, dan draagt u waarschijnlijk het coronavirus bij u. U kunt dan helaas niet blijven. Wij helpen u naar huis en zullen met u bespreken welke vervolgstappen u kunt nemen.  

Nog vragen?

Veel informatie …. mogelijk heeft u nog vragen. U kunt dan contact met ons opnemen via 026-214 80 66 of via

e-mail: info@odensehuisdoorwerth.nl.