Wethouder bezoekt Odensehuis Doorwerth

Ina Roelofsen onderscheiden

dinsdag 27 april 2021

Ina krijgt van alle trotse huisgenoten een prachtige bos oranje/witte bloemen.

Maandag 26 april 2021 werd Ina Roelofsen tijdens een ‘vergadering’ van de werkgroep eredienst verrast door de burgemeester van Gemeente Renkum. Via een zoom-verbinding feliciteerde ze Ina met het feit dat zei een Koninklijke Onderscheiding kreeg.

Ina werd, zoals in de regionale krant Rijn en Veluwe staat, voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding om de volgende redenen: Meer dan 60 jaar was zij actief voor het gemengde oratoriumkoor Toonkunst Arnhem. Hier was zij op vele fronten actief. Van vrijwilliger tot secretaris. En voor uiteenlopende muzikale activiteiten. Dit zestigjarige koorlidmaatschap is natuurlijk sowieso al heel bijzonder. Dat is maar voor weinigen weggelegd. Als secretaris was zij de spin in het web van het bestuur en de laatste 17 jaar was zij de steun en toeverlaat van concertbezoekers. Zij was de spil rond de kaartverkoop en de administratie hieromheen. Hierbij vielen zowel haar hoffelijkheid als haar nauwgezetheid op. Het leverde haar zelfs de grappige bijnaam ‘Kaartengeneraal’ op. Wat erop duidt dat haar werk zeer wordt gewaardeerd. En het bijzondere is verder dat zij deze werkzaamheden voor het koor moeiteloos combineert met haar andere vrijwillige activiteiten voor de PKN-gemeente Doorwerth/Heveadorp, het Odensehuis, haar familie en de mensen om haar heen die ook zorg nodig hebben. Zij doet dit onbaatzuchtig en met een open benadering. Daarnaast is zij actief als vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Doorwerth-Heveadorp. Voor deze kerkelijke gemeente is zij sinds 2009 werkzaam als pastoraal ouderling. Sinds 2017 maakt zij deel uit van de groep vrijwilligers die samen het beheer van het kerkgebouw van de Ontmoetingskerk verzorgen. Wat hierbij ook in het oog springt is haar niet aflatende inzet na het uitbreken van de coronacrisis. Gedurende de eerste weken na de uitbraak heeft zij het pastoraat in coronatijd vormgegeven en het mogelijk gemaakt om met zoveel mogelijk mensen via telefoon, brieven en e-mail contact te houden. Ook op creatief gebied is zij in touw. Zij helpt mensen bij het maken van fotoboeken en als schilderes onderrichtte u anderen in schilder- en tekentechnieken.

Odensehuis tijdelijk gesloten

woensdag 14 april 2021

In verband met een mogelijke Coronabesmetting bij een van onze huisgenoten hebben wij ondanks het feit dat de meeste huisgenoten inmiddels zijn ingeënt toch besloten het Odensehuis tot en met maandag 26 april te sluiten.

Zonder tegenbericht zijn de bij ons aangemelde huisgenoten vanaf dinsdag 27 april weer van harte welkom op hun vaste dag(en).

HELE DAG OPEN!

zondag 21 maart 2021

Vanaf dinsdag 4 mei 2021 is Odensehuis Doorwerth geopend van
9 uur ’s ochtends tot 16.30 uur ’s middags!

Odensehuis Doorwerth is vanaf 4 mei 2021 geopend op:

dinsdag van 9.00-16.30 uur.

woensdag van 9.00-13.00 uur.

vrijdag van 9.00-13.00 uur.

Interesse? Bel 026-214 80 66 of e-mail naar info@odensehuisdoorwerth.nl

Odensehuis blijft geopend

woensdag 6 januari 2021

Dance4Fit met Marianne de Pagter

Het Odensehuis Doorwerth is op dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur normaal geopend. Wel zijn er een aantal voorwaarden van kracht:

 • deelnemers melden zich vooraf aan
 • deelnemers hebben geen Covid 19 gerelateerde klachten, zijn niet verkouden, hebben geen koorts en zijn de afgelopen 14 dagen niet in contact geweest met mensen die door het Covid 19 virus zijn getroffen.
 • In het Odensehuis Doorwerth hanteren we de veiligheidsmaatregelen die al een jaar van kracht zijn:
  • handen ontsmetten bij binnenkomst en voor de lunch
  • dragen van een mondkapje
  • afstand houden tot elkaar van minimaal 1,5 meter
  • hoesten of niesen in de elleboog

Covid 19 afspraken

dinsdag 6 oktober 2020

Odensetuin feestelijk geopend

Een feestelijke dag: de 2e verjaardag van Odensehuis Doorwerth én de opening van de tuin. Er was een apart feestprogramma vandaag: 
om 08.00 uur werd het draaiboek doorgenomen en de taken verdeeld. Rini, Cindy en Ina versterkten ons team. Ria was helaas nog niet fit genoeg. Hoop dat je inmiddels weer bent opgeknapt, Ria. De tuin was ook ‘naar binnen gehaald’ met boeketten in prachtige herfsttinten, speelse bladversieringen en pompoenen, groot en klein. 
Om 09.30 uur begon Gonneke haar creatieve workshop met de aanwezige deelnemers. Er werd met aandacht en plezier gewerkt aan het schilderen van Delftsblauwe bordjes, met een eigentijdse ‘touch’. Het resultaat: 10 heel verschillende blauw/witte kunstwerkjes, die samen een mooi schilderij op een muur of deur kunnen vormen. 
Vanaf 09.30 uur was er ook gelegenheid voor mantelzorgers om in gesprek te gaan met Martin en Elvira.  Jaap en Ton gingen lekker fietsen en kwamen met frisse wanden én handen terug. 
Om 11.00 uur begon het officiële gedeelte en werd het drukker met genodigden, vrijwilligers en deelnemers. In totaal werden er 36 mensen geteld (binnen de norm 30 + personeel) die allemaal een kleurige corsage van vloeipapier opgespeld kregen (corona-proof met mondkapje). Ook Stichting Kruiswerk Renkum, één van onze sponsoren, was vertegenwoordigd.  Een (2e) kopje koffie werd geschonken met een heerlijk stuk vruchtenvlaai erbij.  Muziek klonk. 
Martin hield zijn jaarrede voor alle aanwezigen.  Blikte terug op het jaar en vooruit aan de hand van (bereikte) speerpunten en nog te vervullen wensen. De afgelopen jaar overleden huisgenoten werden gememoreerd. 
Toen was het tijd om naar buiten te gaan voor de officiële opening van de tuin/het terras.   In een grote kring stonden of zaten we op het terras, met een glas prosecco in de hand voor de toast. Susan memoreerde het tijdspad dat vooraf gegaan was aan de aanleg van de tuin. Ook hiervan was het doel/de wens om, net als binnen, een veilige en inspirerende plek te maken voor alle huisgenoten om te eten en drinken, te vieren en activiteiten te doen, zoals met plantjes en in het groen bezig te kunnen zijn. Daar zijn we, met  financiële ondersteuning van de fondsen, de inzet van de tuincommissie en andere vrijwilligers en de aanleg door Henk Fibbe Home & Garden, goed in geslaagd. 
Tijd om met elkaar te toasten op: ‘veel zonnestralen en milde regens’, voor een weelderige groei en bloei. Iedereen was er, behalve Ton, die was zeker even gaan fietsen. We telden af: 10-9-8-7-6-5-4-3-2-1……. en met een vaart schoot de duofiets uit de schuur, dwars door de feestelijke lianenversiering heen, met op de fiets….Ton! De tuin was geopend! 
De tuincommissie (Peter, Ina, Elvira, Susan) kreeg van Martin een prachtige plant als dank voor hun inspanningen. Alle aanwezigen konden worden uitgenodigd voor de lunch, die door ons plaatselijke Chinees Restaurant Hao Yuan, stipt op tijd werd gebracht. 28 mensen gaven aan die uitnodiging gehoor en met deze smakelijke en gezellige lunch, sloten we deze bijzondere dag af. Met als aandenken  een mooi herfstboeketje, gesponsord door de Boschhoeve. 
Alle aanwezigen, voorbereiders en helpers, hartelijk dank voor een fijne en gezellige verjaardag van ons huis.

Odensehuis weer volledig toegankelijk

vrijdag 10 juli 2020

Doorwerth, 10 juli 2020

betreft: open op oude voet, met nieuwe maatregelen

Beste huisgenoten (deelnemers, mantelzorgers, vrijwilligers),

vanaf dinsdag 14 juli kan het Odensehuis Doorwerth weer open, in de frequentie zoals we die gewend waren voor 14 maart. Het is hartstikke fijn om elkaar zo weer te ontmoeten.

Er zijn twee veranderingen. Allereerst hebben wij de open dagen vastgehouden (dinsdag, woensdag, vrijdag), maar de openingstijden verschoven. We zijn nu tussen 9.00 – 13.00 open. Dit was 10.00 – 14.00 uur. Houd hier rekening mee, indien jullie met de AVAN reizen.

Ten tweede houden we ons aan het corona-protocol, zoals door het RIVM opgesteld. Dit houdt in dat jullie alleen welkom zijn als:

 • je niet verkouden bent
 • je geen koorts hebt
 • je je handen ontsmet bij binnenkomst, je papieren zakdoekjes gebruikt, hoest in de mouw
 • je steeds 1,5 meter afstand houdt
 • je de aanwijzingen van de vrijwilligers en coördinator opvolgt

Wat gaat er anders dan je gewend bent?

 • je hangt je jas op een eigen stoel. De garderobe is afgesloten.
 • in de keuken zorgen een of twee vaste vrijwilligers voor de koffie en lunch. Helpen kan nog niet.
 • materialen worden gedesinfecteerd voor en na gebruik
 • zingen binnen, zangworkshops of het Odensekoor doen we nu nog niet. Er is teveel onduidelijkheid over besmettingsgevaar. Zingen buiten en neuriën binnen kan volop.

We gaan er vanuit, dat jullie het oude ritme weer oppakken. Mocht dit anders zijn, dan horen wij dit graag.

Voor vragen en overleg kun je contact opnemen met Martin de Jong, martin.de.jong@odensehuisdoorwerth.nl, 026 214 80 66.

Dichtbij het hart, ondanks de afstand!

Hartelijke groet, namens de stuurgroep, Martin de Jong

Renkum voor elkaar (ingezonden brief)

donderdag 9 april 2020

Beste ‘coronahelper(s)’ (en geïnteresseerden), 

Wat zijn jullie goed bezig. Namens de hulpvragers: dank voor jullie inzet! Zeker nu we ook de komende weken nog met de opgelegde maatregelen moeten omgaan.

In aanvulling op de facebookpagina Coronahulp Renkum en de onderlinge contacten, hebben wij een speciale website gelanceerd: www.coronahelpers.nl/c/Gemeente-Renkum. Hierop kunnen hulpaanbod en hulpvragen met elkaar eenvoudig worden verbonden. 

Wij vragen jou/jullie om jouw/jullie hulpaanbod (ook) op deze nieuwe website te plaatsen. En vooral om andere hulpaanbieders uitnodigen dat ook te doen

Op deze manier krijgen jijzelf en de hulpvragers een goed overzicht van de mogelijkheden en kun je eenvoudig met elkaar in contact komen. Hulpvragers kunnen hun vraag ook op: www.coronahelpers.nl/c/Gemeente-Renkum plaatsen. Natuurlijk kunnen familieleden, vrienden of buren eventueel namens een hulpvrager de vraag erop zetten. De meesten van jullie hebben met ons contact gehad; met Babs of Debbie of via een mailtje. Wij blijven (op de achtergrond) actief bemiddelen en gaan daarvoor ook deze website inzetten. Voor spoedvragen of vragen die lang blijven staan kan het zijn dat we jou/jullie rechtstreeks benaderen. 
Vragen of ideeën? Neem contact op via info@renkumvoorelkaar.nu of bel (088) 7846369. Hieronder zie je de flyer, zoals deze in de gemeente Renkum is/wordt verspreid. 

Met vriendelijke groet,
Team Coronahelpers Renkum voor Elkaar.

Algemeen (088)7846 369
Bezoekadres (enkel op afspraak):  Johanniterweg 4a  6865 WH Doorwerth

Odensehuis Doorwerth tot 28 april gesloten.

maandag 6 april 2020

We volgen de richtlijnen van het RIVM. Het Odensehuis Doorwerth zal zeker tot 28 april 2020 gesloten zijn. Via deze website houden we u op de hoogte.