Nieuws

Burgemeester opent Odensehuis Doorwerth!

zondag 13 oktober 2019

Op 2 oktober 2019, precies een jaar na de eerste pilot ochtend, opende burgemeester mevrouw Agnes Schaap het Odensehuis Doorwerth, onder toeziend oog van deelnemers, mantelzorgers, hulpverleners en vrijwilligers.

Zo’n 80 personen waren aanwezig bij dit heuglijke feit. Er werd getoast met alcoholvrije ‘champagne’ en gesmuld van de prachtige openingstaart van 80 x 60 cm.

De burgemeester kreeg het eerste memoryspel aangeboden, dat gegeven wordt aan donateurs die minimaal een bedrag van € 15,00 doneren. De burgemeester trok direct haar portemonnee en doneerde uit eigen middelen een bedrag.

UNIEK MEMORYSPEL Het hierboven aangehaalde memoryspel toont 20 unieke plaatjes uit de Gemeente Renkum. Een feest der herkenning voor jong en oud. Binnenkort starten we actief met het werven van donateurs, waarbij we iedere donateur die € 15,00 of meer doneert zo’n prachtig spel overhandigen.

Wilt u al eerder in bezit komen van het memoryspel? Neem dan contact op met het Odensehuis Doorwerth, Bentincklaan 7 in Doorwerth of mail naar hans.straus@odensehuisdoorwerth.nl

Nicolai Broederschap op bezoek

zondag 29 september 2019

Vrijdag 27 september bezocht het bestuur van de Stichting Nicolai Broederschap Arnhem het Odensehuis Doorwerth. Samen met hun partners bezochten de bestuursleden de deelnemers van het Odensehuis, zongen zij uit volle borst mee tijdens het zangonderdeel en luisterden zij naar de presentatie van coördinator Martin de Jong. Mooi om te ervaren dat de Stichting niet alleen financieel ondersteunt, maar ook met haar bezoek warmte en betrokkenheid uitstraalt.

Wat doet de Nicolai Broederschap

‘Hulpverlening door de eeuwen heen’ dat is sinds jaar en dag het doel van de Sint Nicolai Broederschap. Al ruim 660 jaar helpen zij inwoners van Arnhem en omgeving die geen of weinig financiële armslag hebben. Mensen voor wie aanvullende hulp min of meer noodzakelijk is om mee te kunnen draaien in de samenleving. Denk aan ouderen die hun kapotte wasmachine of koelkast niet kunnen vervangen, gezinnen die hun versleten matrassen of bedden niet kunnen vernieuwen, kinderen die een schoolkamp dreigen mis te lopen of ondersteuning van dak- en thuislozen. Met een gift willen zij die mensen een steuntje in de rug bieden en hun sociale of maatschappelijke mogelijkheden vergroten. Deze hulp bieden zij aan zowel particulieren als instellingen.

De stichting biedt ondersteuning aan diverse instellingen, waaronder zorg- en welzijnsorganisaties, dagopvang, wijkorganisaties en vakantiekampen. Met de bijdragen van de broederschap kunnen zij net dat beetje meer doen voor bewoners, cliënten of kinderen.

Officiële opening Odensehuis

dinsdag 10 september 2019

Een jaar na de start van de proefperiode is het dan zover. Het Odensehuis wordt officieel geopend.

Op woensdag 2 oktober om 11.00 uur zal burgemeester mevrouw Agnes Schaap deze opening verzorgen. Deelnemers, mantelzorgers, zorgverleners en overige belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.45 uur en 11.30 uur in het Odensehuis aan de Bentincklaan 7 in Doorwerth.

Terugkijken op een sfeervolle barbecue

maandag 2 september 2019

Alweer een dag dat de zon en de temperatuur ons gunstig gezind waren.Het programma beloofde ook veel: zingen met Henk Lameris en daarna een bbq voor alle deelnemers, mantelzorgers en vrijwilligers.Om 10.00 uur gingen Willy en haar dochter Loes al aan de slag met de voorbereidingen hiervoor. Wij mochten eerst nog even met 20 deelnemers genieten van koffie en muziek.Henk Lameris begeleidde enthousiast en speelde betrokken in op de opmerkingen en wensen van iedereen. Rond 11.30 uur kwam Hennie en werd er door een groepje gewandeld. Anderen gingen aan de slag om op de oprit twee rijen met tafels en stoelen neer te zetten en te dekken. De vuren gingen aan en het rook al gauw heerlijk. Ondertussen arriveerden er  nog meer deelnemers, mantelzorgers en vrijwilligers  die allemaal een plaatsje aan de tafel zochten en konden we gaan genieten van de heerlijkheden die Willy en Loes bereid hadden, waaronder prachtig opgemaakte salades.  Er was voor elk wat wils, zelfs vegetarische vis. Het werd een heel gezellig samenzijn, dat Martin besloot met het lezen van een gedicht. Daarna maakten vele handen licht werk en konden we terugkijken op een gelsaagde, gezellige dag met in totaal zo’n 35 mensen rond de tafel!

Jaarverslag Odensehuis Doorwerth 2018

dinsdag 11 juni 2019

https://indd.adobe.com/view/127daa30-a36c-408e-8146-ac899815e5bd

klik op bovenstaande link, dan wordt het document geopend.

Voorjaar, gele rijst en Paasfeest in het Odensehuis.

zondag 21 april 2019

De vrijdag voor Pasen werd een mooie en heel gezellige dag.Eerst ’s morgens, na de koffie, een gespreksactiviteit geleid door Joke Pronk, één van de deelnemers. Er was een grote kring van 18 deelnemers en enkele mantelzorgers die graag de dag eens mee wilden maken. Om 11 uur werd de kring wat kleiner, toen 6 mensen naar de gym met Helma gingen. Op deze stralende, zonnige, dag nam Joke ons nog verder mee het voorjaar in. Ze vroeg ons naar onze associaties bij het voorjaar. Dat leverde het volgende op:  lichte kleding, vrolijke mensen, bloemen, nieuw leven,vogeltjes die zingen, Azalealaantje Dunoplateau, grasmaaien, lengen van de dagen, grasmaaien. Aan de hand van deze associaties raakten we in  gesprek en werden er verhalen en herinneringen gedeeld, afgewisseld met leukeliedjes over de lente, die allemaal meegezongen werden. Joke bedankt, erg leuk gedaan! Rond 11.30 uur werd het steeds drukker met het arriveren van de mantelzorgers die voor de Paaslunch waren uitgenodigd. Alle tafels werden in een grote U-vorm gezet en vrolijk gedekt.Op het buffet verschenen steeds meer schalen met heerlijk ruikend eten. Ondanks het feit dat ze er zelf vandaag niet bij kon zijn, had Rini een fantastische maaltijd voor ons bereid: Nasi Kuning (gele rijst) en hierbij het verhaal over de bijbehorende symboliek opgeschreven. Nasi Kuning is een zeer bekend gerecht in Indonesie dat wordt opgediend bij speciale, feestelijke gelegenheden wanneer er reden tot dankbaarheid is zoals bij een huwelijk, geboorte of verjaardag. Het is vol van rituelen. Elk van de 7 bijgerechten heeft een speciale betekenis.  7 staat symbool voor hulpvaardigheid en zorgen voor elkaar.Is het toeval, merkte Rini aan het eind van haar verhaal op, dat het Odensehuis Doorwerth 7 maanden geleden begon? Rini, namens alle 39 mensen die genoten van jouw maaltijd, heeeeel hartelijk dank! Ook veel dank aan Willy, die voortreffelijk heeft gezorgd dat alles op tijd en warm klaar stond. De middag was relaxed; met 3 deelnemers heerlijk buiten in het zonnetje gezeten en samen thee gedronken.

Paasversiering maken 16 april 2019

Het was fijn binnenkomen met het zonnetje in de zaal.Met 14 deelnemers genoten we van koffie en thee.Daarna gingen we aan een grote tafel zitten, waarop allerlei materiaal al klaar lag om paasversieringen te maken. Eieren werden beschilderd, maar ook geknipt en ingekleurd, pompoentjes werden gemaakt en ook kaarten met een wens voor pasen. Iedereen deed ingespannen zijn/haar best. Het was soms muisstil aan tafel. En het resultaat mag er zijn! Daarna een heerlijke lunch, een pasta gekookt door Willy. Met daarna ook nog een lekker toetje. Met elkaar opruimen, nog even de sjoelbak gepakt en de tijd was al weer om. Vrolijk Pasen.

Koffie, koffie, lekker bakkie koffie …

vrijdag 29 maart 2019

Vrijdag 29 maart stond alles over koffie centraal. Herkent u de verschillende items nog?

Vandaag was het gezellig in het Odensehuis, wij hadden het thema KOFFIE. Susan verzorgde het gesprek en alles wat daarbij kwam kijken. We dronken koffie met lekkere koekjes, gebakken door Iete. Rond dit thema is heel veel te zeggen, er waren oude koffiemolens, en filterpotten. Lepeltjes die konden worden gespaard met punten van DE, oude boekjes van het verhaal Piggelmee en oude kop en schotels en blikjes. Doordat iedereen wel wat inbracht werd het een geanimeerde ochtend. Als sluitstuk proefden we een heerlijke koffie cake die door Rini werd gebakken, voortreffelijk. Aan de lunch tafel zaten 11 gasten en 7 vrijwillers. Als extraatje aten we boerenomelet, gemaakt door Iete. Na de lunch werd er gewandeld, de krant gelezen en er werden nog spelletjes gedaan.Een klein groepje zat heerlijk buiten in de zon.Daarna werden enkele mensen naar huis gebracht door Susan en Maybell. De keuken kreeg een grote beurt van Rini, zij was voor de laatste keer op vrijdag. Vanaf nu zet zij zich in op de woensdagen. Het was een heel geslaagde dag en na de nabespreking gingen we moe maar tevreden naar huis.

Odensehuis Doorwerth verruimt openingstijden

Vanaf heden is het Odensehuis ook op woensdag geopend. Daarnaast is de openingstijd op vrijdag fors verruimd. u bent van harte welkom op dinsdag en woensdag tussen 10.00-14.00 uur en op vrijdag tussen 09.00-17.00 uur.

Meezingen uit volle borst …

dinsdag 26 maart 2019


Op deze ochtend zaten we met 11 deelnemers aan de koffie, toen we ook nog een groep gasten van Prodos ontvingen. Het was dus een grote kring. Na het 1e kopje koffie werden we onderhouden door Ad, die zijn gitaar mee had genomen. Daarmee kreeg hij ons aan het zingen. De begeleiding werd nog mooier toen Anton zijn mondharmonica tevoorschijn toverde en die aan zijn mond zette. Al gauw was het tijd om de tafel te dekken voor 16 personen.. We werden verwend door Willy, die een heerlijke nasi maaltijd voor ons had gekookt. Daarna was het al snel tijd om weer afscheid te nemen.