Nieuws

Odensehuis weer volledig toegankelijk

vrijdag 10 juli 2020

Doorwerth, 10 juli 2020

betreft: open op oude voet, met nieuwe maatregelen

Beste huisgenoten (deelnemers, mantelzorgers, vrijwilligers),

vanaf dinsdag 14 juli kan het Odensehuis Doorwerth weer open, in de frequentie zoals we die gewend waren voor 14 maart. Het is hartstikke fijn om elkaar zo weer te ontmoeten.

Er zijn twee veranderingen. Allereerst hebben wij de open dagen vastgehouden (dinsdag, woensdag, vrijdag), maar de openingstijden verschoven. We zijn nu tussen 9.00 – 13.00 open. Dit was 10.00 – 14.00 uur. Houd hier rekening mee, indien jullie met de AVAN reizen.

Ten tweede houden we ons aan het corona-protocol, zoals door het RIVM opgesteld. Dit houdt in dat jullie alleen welkom zijn als:

  • je niet verkouden bent
  • je geen koorts hebt
  • je je handen ontsmet bij binnenkomst, je papieren zakdoekjes gebruikt, hoest in de mouw
  • je steeds 1,5 meter afstand houdt
  • je de aanwijzingen van de vrijwilligers en coördinator opvolgt

Wat gaat er anders dan je gewend bent?

  • je hangt je jas op een eigen stoel. De garderobe is afgesloten.
  • in de keuken zorgen een of twee vaste vrijwilligers voor de koffie en lunch. Helpen kan nog niet.
  • materialen worden gedesinfecteerd voor en na gebruik
  • zingen binnen, zangworkshops of het Odensekoor doen we nu nog niet. Er is teveel onduidelijkheid over besmettingsgevaar. Zingen buiten en neuriën binnen kan volop.

We gaan er vanuit, dat jullie het oude ritme weer oppakken. Mocht dit anders zijn, dan horen wij dit graag.

Voor vragen en overleg kun je contact opnemen met Martin de Jong, martin.de.jong@odensehuisdoorwerth.nl, 026 214 80 66.

Dichtbij het hart, ondanks de afstand!

Hartelijke groet, namens de stuurgroep, Martin de Jong

Renkum voor elkaar (ingezonden brief)

donderdag 9 april 2020

Beste ‘coronahelper(s)’ (en geïnteresseerden), 

Wat zijn jullie goed bezig. Namens de hulpvragers: dank voor jullie inzet! Zeker nu we ook de komende weken nog met de opgelegde maatregelen moeten omgaan.

In aanvulling op de facebookpagina Coronahulp Renkum en de onderlinge contacten, hebben wij een speciale website gelanceerd: www.coronahelpers.nl/c/Gemeente-Renkum. Hierop kunnen hulpaanbod en hulpvragen met elkaar eenvoudig worden verbonden. 

Wij vragen jou/jullie om jouw/jullie hulpaanbod (ook) op deze nieuwe website te plaatsen. En vooral om andere hulpaanbieders uitnodigen dat ook te doen

Op deze manier krijgen jijzelf en de hulpvragers een goed overzicht van de mogelijkheden en kun je eenvoudig met elkaar in contact komen. Hulpvragers kunnen hun vraag ook op: www.coronahelpers.nl/c/Gemeente-Renkum plaatsen. Natuurlijk kunnen familieleden, vrienden of buren eventueel namens een hulpvrager de vraag erop zetten. De meesten van jullie hebben met ons contact gehad; met Babs of Debbie of via een mailtje. Wij blijven (op de achtergrond) actief bemiddelen en gaan daarvoor ook deze website inzetten. Voor spoedvragen of vragen die lang blijven staan kan het zijn dat we jou/jullie rechtstreeks benaderen. 
Vragen of ideeën? Neem contact op via info@renkumvoorelkaar.nu of bel (088) 7846369. Hieronder zie je de flyer, zoals deze in de gemeente Renkum is/wordt verspreid. 

Met vriendelijke groet,
Team Coronahelpers Renkum voor Elkaar.

Algemeen (088)7846 369
Bezoekadres (enkel op afspraak):  Johanniterweg 4a  6865 WH Doorwerth

Odensehuis Doorwerth tot 28 april gesloten.

maandag 6 april 2020

We volgen de richtlijnen van het RIVM. Het Odensehuis Doorwerth zal zeker tot 28 april 2020 gesloten zijn. Via deze website houden we u op de hoogte.

Dementiezorg voor elkaar.

dinsdag 17 maart 2020

Via onderstaande link krijgt u vier tips voor psychosociale zorg bij dementie in tijden van corona.

Appeltaartconcert 13 maart afgelast!

donderdag 12 maart 2020

Vector illustration of red cancelled stamp on white background

Wij volgen het advies van het RIVM en annuleren het concert van vrijdag 13 maart. Op een later moment zullen wij een nieuwe datum bekend maken.

Burgemeester opent Odensehuis Doorwerth!

zondag 13 oktober 2019

Op 2 oktober 2019, precies een jaar na de eerste pilot ochtend, opende burgemeester mevrouw Agnes Schaap het Odensehuis Doorwerth, onder toeziend oog van deelnemers, mantelzorgers, hulpverleners en vrijwilligers.

Zo’n 80 personen waren aanwezig bij dit heuglijke feit. Er werd getoast met alcoholvrije ‘champagne’ en gesmuld van de prachtige openingstaart van 80 x 60 cm.

De burgemeester kreeg het eerste memoryspel aangeboden, dat gegeven wordt aan donateurs die minimaal een bedrag van € 15,00 doneren. De burgemeester trok direct haar portemonnee en doneerde uit eigen middelen een bedrag.

UNIEK MEMORYSPEL Het hierboven aangehaalde memoryspel toont 20 unieke plaatjes uit de Gemeente Renkum. Een feest der herkenning voor jong en oud. Binnenkort starten we actief met het werven van donateurs, waarbij we iedere donateur die € 15,00 of meer doneert zo’n prachtig spel overhandigen.

Wilt u al eerder in bezit komen van het memoryspel? Neem dan contact op met het Odensehuis Doorwerth, Bentincklaan 7 in Doorwerth of mail naar hans.straus@odensehuisdoorwerth.nl

Nicolai Broederschap op bezoek

zondag 29 september 2019

Vrijdag 27 september bezocht het bestuur van de Stichting Nicolai Broederschap Arnhem het Odensehuis Doorwerth. Samen met hun partners bezochten de bestuursleden de deelnemers van het Odensehuis, zongen zij uit volle borst mee tijdens het zangonderdeel en luisterden zij naar de presentatie van coördinator Martin de Jong. Mooi om te ervaren dat de Stichting niet alleen financieel ondersteunt, maar ook met haar bezoek warmte en betrokkenheid uitstraalt.

Wat doet de Nicolai Broederschap

‘Hulpverlening door de eeuwen heen’ dat is sinds jaar en dag het doel van de Sint Nicolai Broederschap. Al ruim 660 jaar helpen zij inwoners van Arnhem en omgeving die geen of weinig financiële armslag hebben. Mensen voor wie aanvullende hulp min of meer noodzakelijk is om mee te kunnen draaien in de samenleving. Denk aan ouderen die hun kapotte wasmachine of koelkast niet kunnen vervangen, gezinnen die hun versleten matrassen of bedden niet kunnen vernieuwen, kinderen die een schoolkamp dreigen mis te lopen of ondersteuning van dak- en thuislozen. Met een gift willen zij die mensen een steuntje in de rug bieden en hun sociale of maatschappelijke mogelijkheden vergroten. Deze hulp bieden zij aan zowel particulieren als instellingen.

De stichting biedt ondersteuning aan diverse instellingen, waaronder zorg- en welzijnsorganisaties, dagopvang, wijkorganisaties en vakantiekampen. Met de bijdragen van de broederschap kunnen zij net dat beetje meer doen voor bewoners, cliënten of kinderen.

Officiële opening Odensehuis

dinsdag 10 september 2019

Een jaar na de start van de proefperiode is het dan zover. Het Odensehuis wordt officieel geopend.

Op woensdag 2 oktober om 11.00 uur zal burgemeester mevrouw Agnes Schaap deze opening verzorgen. Deelnemers, mantelzorgers, zorgverleners en overige belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.45 uur en 11.30 uur in het Odensehuis aan de Bentincklaan 7 in Doorwerth.

Terugkijken op een sfeervolle barbecue

maandag 2 september 2019

Alweer een dag dat de zon en de temperatuur ons gunstig gezind waren.Het programma beloofde ook veel: zingen met Henk Lameris en daarna een bbq voor alle deelnemers, mantelzorgers en vrijwilligers.Om 10.00 uur gingen Willy en haar dochter Loes al aan de slag met de voorbereidingen hiervoor. Wij mochten eerst nog even met 20 deelnemers genieten van koffie en muziek.Henk Lameris begeleidde enthousiast en speelde betrokken in op de opmerkingen en wensen van iedereen. Rond 11.30 uur kwam Hennie en werd er door een groepje gewandeld. Anderen gingen aan de slag om op de oprit twee rijen met tafels en stoelen neer te zetten en te dekken. De vuren gingen aan en het rook al gauw heerlijk. Ondertussen arriveerden er  nog meer deelnemers, mantelzorgers en vrijwilligers  die allemaal een plaatsje aan de tafel zochten en konden we gaan genieten van de heerlijkheden die Willy en Loes bereid hadden, waaronder prachtig opgemaakte salades.  Er was voor elk wat wils, zelfs vegetarische vis. Het werd een heel gezellig samenzijn, dat Martin besloot met het lezen van een gedicht. Daarna maakten vele handen licht werk en konden we terugkijken op een gelsaagde, gezellige dag met in totaal zo’n 35 mensen rond de tafel!

Jaarverslag Odensehuis Doorwerth 2018

dinsdag 11 juni 2019

https://indd.adobe.com/view/127daa30-a36c-408e-8146-ac899815e5bd

klik op bovenstaande link, dan wordt het document geopend.